PROGRAM HARI BERSAMA POLIS

Program Hari Bersama Polis

Pada hari Rabu bersamaan 7 Februari 2018, Maahad Tahfiz Sains Fatimah Azzahrah telah mengadakan Program Hari Bersama Polis.  Ceramah berkaitan "Bahaya Jenayah Buli, Gangsterime dan Vandalism dalam Kalangan Pelajar" disampaikan oleh anggota polis SM Jamlus, Timbalan Ketua Balai Polis Gombak.

Program ini dibuat bagi memberi kesedaran kepada para pelajar mengenai keburukan jenayah buli dan vandalism dalam kehidupan. Pelbagai tips dan peringatan yang telah diberikan kepada pelajar-pelajar agar terhindar daripada jenayah tersebut.

Pada akhir program ini, sedikit cenderahati diberikan kepada wakil anggota polis daripada Balai Polis Gombak yang sudi memberi penerangan kepada warga sekolah.  Semoga mereka diberi ganjaran atas usaha dan penglibatan mereka. Seterusnya, semoga anak-anak MTSFAZ dipelihara daripada melakukan jenayah tersebut. Akhir kata, semoga  usaha pihak sekolah dan guru guru untuk mendidik anak anak MTSFAZ mendapat keredhaan Allah.

Hubungi MTSFAZ

Hubungi kami: