KEM PEPIMPINAN PENGAWAS 2018

 

Kem Kepimpinan Pengawas Maahad Tahfiz Sains Fatimah Azzahrah 2018

 

Pada hari Jumaat dan Sabtu bersamaan 2 dan 3 Februari, badan pengawas sekolah telah menjalankan program Kem Kepimpinan Pengawas Maahad Tahfiz Sains Fatimah Azzahrah 2018 di persekitaran kawasan sekolah serta Taman Rekriasi Titiwangsa Kuala Lumpur. Program ini bermula pada pukul 2 petang (2/2/18) sehingga 2 petang (3/2/18).

Penglibatan seramai 60 orang pelajar merangkumi pengawas dan pustakawan. Kem ini dijalankan untuk meningkatkan potensi pengawas pengawas menjadi pemimpin di sekolah sejurus membantu guru mengawal disiplin pelajar. Pelbagai aktiviti dijalankan, antaranya adalah seperti aktiviti latihan dalam kumpulan, senamrobik, pengemis buta, ‘explorace’ dan banyak lagi aktivii yang menarik telah dijalankan. 

Kem ini dipantau oleh para guru-guru MTSFAZ. Pada akhir kem  ini, majlis penyampaian hadiah kepada kumpulan yang berjaya memenangi pertandingan yang telah disediakan oleh pihak sekolah bagi memberi ganjaran atas usaha dan penglibatan mereka. Semoga usaha pihak sekolah dan guru guru untuk mendidik anak anak MTSFAZ mendapat keredhaan Allah.